Search Menu

Prvi dogovori o dvonamenski rabi poti

 

Pozdravljeni vsi skupaj,

kar nekaj časa je že preteklo od naše zadnje objave na strani. No dela v ozadju še vedno potekajo ;0)

Včeraj sem se kot načelnik TKO-ja udeležil sestanek upravnega odpora PD Tržič in na koncu sestanka tudi predstavil naše poslanstvo in želje, predvsem pa potrebo po legalni dvonamenski rabi poti za pohodnike in kolesarje. Z veseljem vam sporočam, da so vsi člani upravnega odbora naklonjeni k temu, da se področje gorskega kolesarstva pri nas uredi in se že dogovarjamo za prvo primerno pot. Seveda za legalizacijo poti ni vse odvisno od dovoljenja PD Tržič, tukaj bo potrebno pridobiti dovoljenje zavoda za gozdove ter dovoljenje lastnika zemljišča ... pa vendar bo vse skupaj lažje če bomo imeli podporo PD Tržič v ozadju. Upajmo da bo tako kot začetek tudi konec dober ;0)

Ker se vozimo po mnogih planinskih poteh, sem obljubil našo pomoč markacistom pri njihovih akcijah vzdrževanja poti in bi si želel, da se teh akcij v čim večjem številu udeležujemo tudi kolesarji in s tem pokažemo, da nam ni vseeno in prispevamo svoj delež.

V pripravi je tudi seznam sobotnih tur, se pravi vsak mesec bo načrtovana vsaj ena sobotna celodnevna tura, načeloma pa bodo ture izven naših koncev, da bomo občudovali lepote še drugih krajev ;0) sicer doma je najlepše pravijo :0).

Toliko zaenkrat, več o poteh ter turah pa sledi prihodnjič ;0)

Lep kolesarski pozdrav želim

Roland