Načrt dela TKO v letu 2016

Na sestanku članov TKO Tržič, ki je bil 10. marca 2016, smo se pogovarjali o aktivnostih v letu 2016. Sledi povzetek dogovorov:

 • Dosedanji načelnik Roland Bukovnik je vodenje turno kolesarskega odseka predal Andreju Remškarju.
 • Družili se bomo na skupnih turah - poleg "četrtkanj" (krajše ture po okoliških hribih ob četrtkih popoldne/zvečer) bomo organizirali še vsaj pet vodenih tur. Prva bo v aprilu in bo združena s tečajem tehnike vožnje v naravnem okolju.
 • Nadaljevali bomo sodelovanje pri aktivnostih Občine Tržič v zvezi s strategijo kolesarskega turizma, popisom in označevanjem poti.
 • Vodniki TKO bomo organizirali in vodili ture, ki jih bo za obiskovalce prirejal TPIC Tržič.
 • Na izobraževanje za turno kolesarskega vodnika bomo najverjetneje poslali dva kandidata, s čimer bomo skupno število usposobljenih vodnikov povečali na šest. (Več informacij o usposabljanju za TK vodnike.
 • V sodelovanju z markacisti bomo urejali poti, še posebej tiste, ki jih veliko uporabljajo kolesarji.
 • Nadaljevali bomo z aktivnostmi za vzpostavitev poti za dvonamensko rabo, posebno skrb bomo namenili ustreznemu izobraževanju in osveščanju tako kolesarjev kot pohodnikov.

Zapisal: Andrej Remškar

Prvi dogovori o dvonamenski rabi poti

 

Pozdravljeni vsi skupaj,

kar nekaj časa je že preteklo od naše zadnje objave na strani. No dela v ozadju še vedno potekajo ;0)

Včeraj sem se kot načelnik TKO-ja udeležil sestanek upravnega odpora PD Tržič in na koncu sestanka tudi predstavil naše poslanstvo in želje, predvsem pa potrebo po legalni dvonamenski rabi poti za pohodnike in kolesarje. Z veseljem vam sporočam, da so vsi člani upravnega odbora naklonjeni k temu, da se področje gorskega kolesarstva pri nas uredi in se že dogovarjamo za prvo primerno pot. Seveda za legalizacijo poti ni vse odvisno od dovoljenja PD Tržič, tukaj bo potrebno pridobiti dovoljenje zavoda za gozdove ter dovoljenje lastnika zemljišča ... pa vendar bo vse skupaj lažje če bomo imeli podporo PD Tržič v ozadju. Upajmo da bo tako kot začetek tudi konec dober ;0)

Ker se vozimo po mnogih planinskih poteh, sem obljubil našo pomoč markacistom pri njihovih akcijah vzdrževanja poti in bi si želel, da se teh akcij v čim večjem številu udeležujemo tudi kolesarji in s tem pokažemo, da nam ni vseeno in prispevamo svoj delež.

V pripravi je tudi seznam sobotnih tur, se pravi vsak mesec bo načrtovana vsaj ena sobotna celodnevna tura, načeloma pa bodo ture izven naših koncev, da bomo občudovali lepote še drugih krajev ;0) sicer doma je najlepše pravijo :0).

Toliko zaenkrat, več o poteh ter turah pa sledi prihodnjič ;0)

Lep kolesarski pozdrav želim

Roland

Dobrodošli na spletni strani TKO Tržič

Pozdravljeni,

z veseljem vam sporočamo da obratuje spletna stran Turno kolesarskega odseka Tržič.

Pridruži se nam

Turno kolesarski odsek Tržič vabi nove člane v svoje vrste. Vsi ljubitelji gorskega kolesarstva, ki si želite dobre družbe na lepih turah in si želite izpopolniti svoje znanje gorskega kolesarstva, ste vabljeni, da se pridružite odseku.

Pristopna izjava za vpis v Turno kolesarski odsek Tržič(PDF) »
(pogoj za pristop je plačana članarina za tekoče leto na PD Tržič: PZS članarina)

Dejavnosti odseka so:

 • predstavljati turno kolesarstvo kot obliko gibanja v gorah
 • organizacija skupnih tur po načelih turnega kolesarjenja
 • spodbujanje povezovanja turno kolesarskih odsekov in ostalih skupin, ki se ukvarjajo s turnim kolesarstvom, tako znotraj kot izven planinskih društev PZS
 • spodbujanje usposabljanja svojih članov za Turno kolesarskega vodnika I in II in ostalih akcij, ki so v skladu z delovanjem Odseka
 • spodbujati spremembo zakonodaje v smeri večje svobode turnega kolesarstva in zaščite okolja
 • sodelovanje z ostalim odseki v PD Tržič

TKO Tržič - uradna predstavitev

Pozdrav vsem,

z veseljem vam sporočam, da je upravni odbor PD Tržič potrdil ustanovitev Turno kolesarskega odseka. Prvič se bomo javnosti predstavili v soboto dne 31.3.2012, ob 18. uri v Sokolnici kjer bo potekal vsakoletni občni zbor PD Tržič. Zato vas vabim, da se ga udeležite v čim večjem številu.

Letos zna biti še posebej zanimivo. Med drugim bo Klemen Premrl prikazal kako je potekalo plezanje trenutno najtežje ledno skalne smeri na svetu. Po uradnem delu sledi pogostitev in zabava. Idealen čas, da stopimo skupaj in se pogovorimo kako bomo vse skupaj zapeljali. Obvestite tudi ostale potencialne člane in se nam pridružite.

Vabljeni!

stran 1 od 2