Search Menu

Jesenska tura KTK na Konjščico

Vabljeni na jesensko turo Komisije za turno kolesarstvo PZS

KONJŠČICA - POD STORŽIČ


Kdaj
: sobota, 30. september 2014 ob 9:00
Zbor: v Grahovšah nad Tržičem, parkirišče v kamnolomu ob cesti (dostop: Tržič - Lom - Grahovše, GPS N46° 21' 58.6", E14° 21' 07.1") 
Zahtevnost: srednje zahtevna turno kolesarska tura, dolžina 25 km, 1.100 m vzpona/spusta, organizirana bo tudi lažja skupina z manj vzpona in lažjo traso
Kontakt: Andrej Remškar,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , 031 670 703

Tura nas bo popeljala od Grahovš (višina 850 m) nazaj proti Lomu, a se bomo kmalu spet usmerili navzgor skozi Potarje. Mimo kmetije Pr’ Tič bomo ob razgledih na najdaljšo slovensko goro Košuto nadaljevali vzpon proti planini Konjščica (1.466 m), kjer bo postanek.

LAŽJA SKUPINA se bo spustila po makadamski cesti proti kmetiji Pavšel in skozi Srpiče po gozdni poti do planinskega doma Pod Storžičem (1.123 m).

TEŽJA SKUPINA bo s Spodnje Konjščice opravila še zadnjih in najbolj strmih 100 višinskih metrov do planine Zgornja Konjščica (1.600 m) ter se napotila po poti proti Beli peči, od koder se bomo razgledali po okoliških gorah. Spust do planinskega doma Pod Storžičem (1.123 m) bo potekal mimo koče Pr’ Zdravcu in skozi Srpiče po gozdnih cestah in poteh.

Zaključek ture bo v planinskem domu pod Storžičem, namenjen druženju turnih kolesarjev in slovesnosti ob 10. obletnici Komisije za turno kolesarstvo. Ob tej priložnosti bomo tudi podelili značke prvim kolesarjem, ki so prevozili Slovensko turno kolesarsko pot. Sponzor in partner Jesenske ture KTK in slovesnih dogodkov v Domu pod Storžičem je zavarovalna družba Adriatic Slovenica.

Spust do izhodišča (4 km po makadamski cesti) bo v lastni režiji.

Udeležba na turi je brezplačna. Prijava je zaželjena zaradi lažje organizacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , 031 670 703.

V primeru slabe vremenske napovedi bo tura prestavljena, obvestilo bo objavljeno na straneh Komisije za turno kolesarstvo PZS in Turno kolesarskega odseka PD Tržič. 

Podrobnosti o turi: 

  • Zahtevnost: srednje težka (vzponi V3-V4, spust S2, odseki S3)
  • Dolžina: 25 km
  • Višinska razlika: 1.100 m
  • Čas ture: pribl. 5 h (s postanki)

Priporočena oprema: 

  • Tehnično brezhibno gorsko kolo z grobo profiliranimi pnevmatikami
  • Zaščitna oprema (čelada obvezna, rokavice)
  • Rezervna oprema (zračnica, tlačilka, osnovno orodje ...)
  • Jesenskemu vremenu in temperaturam primerna oblačila
  • Hrana in zadostna količina pijače

Priloga: GPS sled v .gpx formatu

Obiskovalce vabimo, da prenočijo v planinskem domu Pod Storžičem in se v nedeljo, 1. oktobra 2017 udeležijo še kolesarske ture na Kofce, ki bo ob zaključku poletne sezone organizirana v sklopu Dneva tržiških planincev!

Pokrovitelj: Adriatic Slovenica