Search Menu

TURNO KOLESARJENJE JE ZAKON

Tudi v Planinskem društvu Tržič že od leta 2012 deluje turno-kolesarski odsek, saj se zavedamo potenciala in moči, ki jih lepote naših hribov, dolini in planot ponujajo gorskim kolesarjem. Letošnjega septembra sta se dve naši koči, Dom na Kofcah in Planinski dom pod Storžičem, ozaljšali tudi z vsaka po dvema kolesarskima zvezdicama. S tem sta bili sprejeti v družino kolesarjem prijaznih nastanitev. (Naj se pohvalimo, kar na tem mestu, da sta obe koči prejeli tudi Certifikat Družinam prijazna koča.) V Domu pod Storžičem je zaživel tudi Turno-kolesarski učni center TKUC. 

Zato več kot ponosno in z veseljem naznanjamo in vabimo na prvi kolesarski dogodek, ki se bo zgodil v soboto, 5. novembra 2016, v toplih, dišečih in z dobrimi energijami prežetih prostorih Planinskega doma pod Storžičem. Svojo dogodivščino s popotovanja po Slovenski turno-kolesarski transverzali bosta z nami delila Pia Peršič in Andrej Martinčič. 1.900 prevoženih kilometrov  in skupno premaganih 55.000 višinskih metrov v 43. dneh ter kopica nevsakdanjih dogodivščin, ki sta ju doživela, so zadostni razlogi, da si rezervirate prvo novembrsko soboto in jo preživite v naši družbi. 

Pa ne samo to. Čas je, da pozdravimo jesen. Da se pripravimo na zimo. Da se poveselimo. Imamo lepo. Vsi okuženi s turnim in gorsko-kolesarskim adrenalinom in tudi tisti (še ne) zasvojeni. Obljubljamo zanimivo in poučno vsebino, slasten kostanj, najboljšo družbo in dobro vzdušje. 

Če bo vreme milo, bomo pred predavanjem organizirali tudi kolesarsko turo. Ne bo najlažja, zato pričnite trenirati. Za pokušino: 30 km, 1.100 višinskih metrov, dobre 3 ure (metla bo potrpežljiva do 4h 45 min ;). Tržič – Potarje – Planina Konjščica – Bela peč – Planina Javornik – Planinski dom pod Storžičem (doooolg postanek s predavanjem in druženjem, čelne svetilke obvezne) – Tržič. Za vse (pre)utrujene ali zgolj željne noči pod Storžičem je na voljo 70 ležišč. Zato: v koledarčke zabeležite 5. november in bodi sprememba, ki jo želiš videti ter podpri delovanje v naše skupno dobro, v popularizacijo turno-kolesarskega turizma v občini Tržič in celotni naši lepi Sloveniji. Se vidimo!