Petek fraj, vreme odlično, poškodbe sanirane in neizmerna želja po kolesarjenju nas je tokrat popeljala na Matajur, vrh z 1641 n.m.v., ki se vzpenja nad Kobaridom ter dolinama Soče in Nadiže. 

Štart smo pričeli ob 8.00 iz Bistrice ... tokrat za začetek z avti do vasice "San pietro al natisone", kjer smo parkirali jeklena konjiča, nato pa naprej z aluminijem in karbonci =0). Ker je vasica na približno 200m n.m.v pomeni, da nas čaka kar nekaj višincev za prebrcati do vrha ... ampak ... to pomeni da bo temu primerno dolg tudi spust kar ti da kar precej vzpodbude. Pot se nato po asfaltirani cesti zložno vzpenja, in z lažjim tempom brez težav pribrcaš do vrha. No do zaključka asfalta ... za konec nas pa čaka še cca 30 min. nošenja / porivanja kolesa do samega vrha Matajurja. Prelep razgled z vrha ti kar ne da, da bi odšel pa vendar vsi vemo kaj sledi po uspešnem vzponu.

Kratka pavza na vrhu, da se malce okrepčamo, se opremimo in že se spuščamo po prelepi potki iz Matajurja nazaj do našega izhodišča. Spust je srednje zahteven, s kratkimi skalnatimi odseki kjer je treba kolo ponesti preko ovire pa nič zato ... vsaj roke malce počijejo, kajti spust kar traja in traja in veš da vsak meter na gor bo tudi meter na dol =0). Skratka odlična tura in še boljša družba ;0)

Tokrat smo bili na turi z Aljažem (tokrat naš vodnik), Andrejo, Jano, Andrejem ter Rolandom.