Search Menu

Bistriška podnevi in ponoči

Včeraj smo imeli dve turi na Bistriško planino in sicer dnevno ter nočno, in na obeh dobro družbo, nove obraze in vesele spuste ;0)

Dnevno smo začeli ob 16:30 izpred parkirišča Spar v Tržiču, pa čeprav je pred kratkim še kazalo da nam jo bo vreme odplaknilo. No k sreči se je kolikor toliko zjasnilo in tura se je pričela za 4 člansko ekipo kolesarjev in kolesark :0)

Iz parkirišča smo se podali v smeri Tržiča, mimo zdravstvenega doma na Fabrko in od tam proti Podljubelju, kjer smo zavili na lepo urejeno makedamsko cesto. Ta nas pripelje skoraj do vrha Bistriške planine, razen zadnjih 800m se vije steza, ki nam malce popestri vzpon ;0)

Takole je bilo pa na vrhu :0)

Sledil je še spust nazaj v dolino in to spust na Planince. Steza je bila malce namočena ampak še vedno vredna užitka ki ga nudi ;0)

Turo smo uspešno zaključili brez padcev in poškodb, ob prijetnem klepetu in pijači v kavarni Roma. 

Malce počitka, domov po "nočno" opravo in že sledi druga tura na Bistriško planino. Zbor tokrat ob 8ih, pravtako na parkirišču pred trgovino Spar in tokrat malce bolj številčno in medkrajevno (tržičani, kranjčani in železničar) z dvemi vodniki :0). Tokrat smo za vzpon izbrali klasično pot proti Bistrici, do Brezij in nato po makadamski cesti do Bistriške planine. K sreči je dan že toliko dolg, da kar je " ta prometne" ceste  odvozimo še po dnevi, potem pa se ob mraku umaknemo iz nje, kjer je tudi vožnja vštric lažja in lahko ob vzponu prijetno kramljamo pa pozabimo na strmino :0)

Še gasilska slika izpred planine

Pred spustom se vodniku Alešu še utrne ideja da pregledamo kolesa  ...

... in že smo pripravljeni na spust, prav tako na Planince. In tako kot čez dan je bila tudi ponoči steza pravi užitek, pa čeprav malce namočena. Po turi seveda še na prijetno druženje v "Old English house" da strnemo občutke, rečemo kakšno kolesarsko ... pa turno smučarsko :0) ... in z veseljem lahko rečem da je tudi nočna tura uspešno uspela.

Se vidimo na naslednji turi ;0) do takrat pa veliko užitkov na kolesu

Roland Bukovnik
TKO Tržič