Search Menu

Sobotna tura

Hja dnevi med tedom so vedno krajši tako da nam bolj kot ne ostanejo vikend ture =) in glej ga zlomka ... sobota je bila kot nalašč za malček daljšo turo.

Tokratna tura je bila na Podljubelj - Preval - Planince - Poljška planina - spust v Smokuč ter po cesti nazaj. Štart je bil ob 14.20 izpred Spara in po začetnem hladnem ozračju smo kar kmalu zasopihali na poti proti Podljubleju. 

Od tam naprej se pot začne rahlo vzpenjati po široki makedamski cesti, katera nas pripelje do planine Preval, kjer nas je ob šumenju frutabel kaj hitro prišel pozdravit lokalni osel  =) ... hja je koj ajdu prjatla =D

Po krajši osvežitvi se odpravimo po cesti naprej proti Planincam, kjer nas čaka še dobrih 100 višincev do korita, od tam naprej pa je preostanek poti povečini naravnost ... še bolj pa navzdol ;)

Od korita nadaljujemo po široki cesti navzdol mimo planine Planince, potem krajši vzpon in naprej po cesti do Poljške planine, kjer nas čaka prvi del manj zahtevnega spusta po markirani planinski poti. Začetek poti je bil malce blaten, nato pa lepo posuto z listjem. Vmes nas pot pripelje do ceste, kjer nas čaka še dobrih 15 min  poganjanja po rahlo vzpenjajoči cesti do drugega dela spusta. Od tu naprej pa vse do doline nam ostane pa še čista uživancija po lepi singlci s čudovitimi razgledi.

No še vseeno nas je po spustu v dolino čakala še pot nazaj do izhodišča. Mimo Begunj in pod gorami še do Bistrice pri Tržiču, kjer smo potem zaključili turo ob 19.00 uri.